Проект TRACE-KEI беше представен на международната клъстерна конференция TCI European conference в София

7
Клъстер Зелена Синергия взе участие в международната конференция на TCI Network – TCI European Conference 2018
28.03.2018
3
Клъстер Зелена синергия участва в общо събрание на АБК на 11 май, 2018 г
15.05.2018
Покажи всички

Проект TRACE-KEI беше представен на международната клъстерна конференция TCI European conference в София

7

Клъстер Зелена Синергия посрещна партньорите по проект TRACE-KEI на българска земя, за съвместно участие в международната конференция TCI EU 2018.

Конференцията се състоя на 20-22 март в гр. София и имаше за цел да насърчи обмена на знания и информация между практикуващите клъстери и регионите в рамките на международното сътрудничество.

Събитието беше чудесна възможност да се популяризират резултатите от проекта TRACE-KEI извън районите на партньорите и да се разпространи информация за подхода Cluster Excellence пред делегати от повече от 25 страни. Партньорите по проекта играха ролята на  амбасадори  и имаха за цел да идентифицират клъстери от район извън страните-участнички в проекта (Италия, Унгария, Португалия, Германия, Румъния, Сърбия и България) да обменят опит в клъстерирането и да обсъдят допълнителни възможности за общи действия.

За да изпълни своята мисия, Клъстер Зелена Синергия се срещна с клъстери от Русия и Турция.

Руският клъстер – Technounity Zelenograd представлява компании в московска област работещи в областта на иновативните технологии. Клъстерът обединява образователни и научни институции и предприятия в областта на нанотехнологиите, промишлено оборудване, микроелектроника, медицинска техника, ИКТ сигурност и енергетика и енергийна ефективност.

Турският клъстер – OSTIM , е позициониран в областта на Анкара и събира компании в сферата на чистите енергии, доставчици на електроенергия, промишлено оборудване, производство на каучук, производство на пластмаси и др.

В рамките на втория ден от конференцията, по време на панела „Успешни проекти“ беше представен и проектът TRACE-KEI.

6 7